Larvik kommune
Postadresse: Postboks 2020, Stubberød, 3255 LARVIK
Besøksadresse: Sliperiet, Hammergt. 15, 3256 Larvik
Kontaktperson:Anne Bente Korssjøen Johnsen, 98253262, anne.bente.korssjoen.johnsen@larvik.kommune.no, Arve Karlsen, 90177882, arve.karlsen@larvik.kommune.no
9. trinn - "LYDATA"
Produksjonsliste
Program

9. trinn - "LYDATA"

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Larviks 9. klassinger inviteres denne vinteren med på datakomponering med Drivhuset musikkverksted. Først er elevene med på å gjøre lydopptak av mange slags lyder som man klarer å finne på skolen. Lydene redigeres og kopieres til skolens server, og blir et felles råmateriale. Etter en kort presentasjon av lydprogramer og lydeksmepler setter elevene igang og komponerer selv. Lydene kan raskt forandres på de merkeligste måter, og etter hvert setter elevene de mange lydene sammen til sammenhengende musikkstykker. De ferdige komposisjonene lagres som lydfiler som blir lagt ut på Drivhusets nettsted slik at alle kan høre eller laste musikken ned.

Vår æresborger Arne Nordheims musikk vil være med å danne grunnlaget for komposisjonen.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Larvik kommune
  • Kunstnere/grupper: Drivhuset

Om kunstner / utøver / gruppe

 Jon halvor Bjørseth: Verkstedsleder, musiker og komponist. Initiativtager og leder for Drivhuset. Jon Halvor Bjørnseth har utdanning fra Universitet i Oslo og har ledet musikkverksteder siden 1994. Han lager musikk og lyd til dans, teater, skulptur/ installasjon, og skolekonserter - bl.a. i duoen "Båndvidda" med Isak Anderssen. Les mer om Jon Halvor på: http://drivhuset.musikkverksted.no/jonhalvor

Isak Anderssen: Komponist, musiker og pedagog. Isak Anderssen jobber i grenselandet mellom elektronisk musikk, popmusikk og samtidsmusikk. Han står bl.a. bak elektropop-prosjektet Upper Rooms, lager musikk til sal og scene, og har bred erfaring med kreativt instruktørarbeid fra strykeorkestre, korps og komposisjonsverksteder. Instrumenter: Cello, samplere, elektronikk.

Les mer om Isak på http://www.isakanderssen.com


Medvirkende

  • Drivhuset
  • Jon Halvor Bjørnseth
  • Isak Anderssen

Elevorientering

 Med LYDATA håper vi at både elever og lærere i Larvik-skolene får en rask start med grunnleggende digitalt lydarbeid som kan motivere til å arbeide videre på egen hånd med utforsking av lyd-verkøy , musikk-programmer, og inspirerende ressurser på internett.

LYDATA ledes av to av Drivhusets mest erfarne verkstedsledere, Isak Anderssen og Jon Halvor Bjørnseth, som begge er musikere og komponister som også har vært på mange festivaler og lange turnéer for Rikskonsertene og Den kulturelle skolesekken. I prosjektet LYDATA fordeler de to seg på hver sine skoler og klarer i løpet av bare 6 dager å møte og komponere med alle elevene på 9. trinn. Resultatene blir presentert via Drivhusets hovedside http://drivhuset.org/ med link videre til LYDATAs lydavspiller som enkelt lar seg lime inn på andre hjemmesider hvis man ønsker det.

Multimedia og vedlegg

Bilder

Lydata logo
Foto: J. H. Bjørnseth
Musikk
Trinn: 9 - 9
Praktisk informasjon
Kontaktperson utøver
Jon Halvor Bjørnseth, tlf: 488 67 467, mail: jonhalvor@musikkverksted.no
Programlengde
2 timer
Maks publikumsantall
30
Arena / rom
Datarommet/klasserom med PCer/laptoper tilgjenglig.
Er workshop
Ja
Oppriggingstid
30 min.
Nedriggingstid
20 min.
Lenker
Vedlegg
Arrangører
Arrangert av:
Larvik kommune
Medvirkende
  • Jon Halvor Bjørnseth
  • Isak Anderssen