Larvik kommune
Postadresse: Postboks 2020, Stubberød, 3255 LARVIK
Besøksadresse: Sliperiet, Hammergt. 15, 3256 Larvik
Kontaktperson:Anne Bente Korssjøen Johnsen, 98253262, anne.bente.korssjoen.johnsen@larvik.kommune.no, Arve Karlsen, 90177882, arve.karlsen@larvik.kommune.no
6. trinn - Litteratur - Skriveverksted med Liz Ben...
Produksjonsliste
Program

6. trinn - Litteratur - Skriveverksted med Liz Bente L.Dæhli

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Årets skrivekurs for 6. trinn er også i år med forfatter Liz Bente Løkke Dæhli. Liz Bente sier om opplegget: Vi har en skattekiste full av skatter som vi kan forsyne oss av når vi skriver. Blant annet sansene våre, de er et verdifullt redskap som kan gi en tekst liv. Jeg forteller litt om mine sansesafarier og hvordan jeg har brukt dette i bøkene mine. Så får elevene bruke sine sanser og det andre som finnes i skattekisten i en kreativ prosess. Sammen jobber vi med skildringer. Kan vi skildre for eksempel høst, en vandring i et kjøpesenter eller om vennskap uten å bruke ordene høst, kjøpesenter, vennskap? La oss prøve. Hvordan skaper jeg personene i mine bøker? Jeg kaller dem motoren. Det er motoren som får bilen til å gå. Om du har en bil (idé), trenger du motoren. Det er den som driver bilen fremover. Her får elevene tips som kan brukes neste gang en historie skal skrives. Utgangspunktet for det hele er enkelt. Det er stammen med greiner... Sammen skaper vi blader og får et frodig og rikt tre vi kan plukke av. Vi lærer også litt om "språkvask" og får tips om hva en skal se etter i en tekst som er skrevet. Finn gjerne fakta om forfatteren i forkant og ha tilgang på bøkene i for og etterkant. Til skriveverkstedet vil elevene trenge et dobbelt A4 ark og noe å skrive med. Liz Bente trenger godt med tavleplass.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Larvik kommune
  • Kunstnere/grupper: Liz Bente L.Dæhli

Om kunstner / utøver / gruppe

Liz Bente Løkke Dæhli er født i Danmark i 1958, og debuterte i 1990 med "Helle kidnapper en bestefar". Hun har skrevet 9 bøker og 10 barnetimer for de minste i NRK. Liz Bente er ofte ute i forfatterbesøk for å snakke om bøkene og litt om hvorfor og hvordan de ble til. Hun holder skriveverksted for elever mellom 10 og 16 år, der de får lære å bruke seg selv, og spille fritt på fantasi og kreativitet. Liz Bente L. Dæhli har gitt ut følgende bøker: * Helle kidnapper en bestefar 1990, kan bestilles hos Færder forlag eller direkte fra forfatter. I salg som lydbok hos Melhus Lydbokforlag. * Helle og den ble racersykkelen, 1991- ikke i salg, må lånes på biblioteket. * Pysa Katrine, 1992 - ikke i salg må lånes. * I samme rom, 1993- Ikke i salg, må låne på biblioteket. I salg som lydbok hos Melhus lydbokforlag * De kan bare prøve 1995, - ikke i salg, må lånes på biblioteket. * Hold med den du vil. 1997 Cappelens forlag. - ikke i salg, må lånes. * Ikke en gang til. 1999 Cappelens forlag - ikke i salg, må lånes. * Comtesse Juliane Sophie. 2004. Færder forlag og Larvik kommune - i salg. * Søtt, surt og salt. 2006 Cappelens forlag.

Multimedia og vedlegg

Bilder

Liz Bente L. Dæhli.jpg
Foto: Liz Bente L. Dæhli
Søtt, surt og salt
Litteratur
Trinn: 6 - 6
Praktisk informasjon
Kontaktperson utøver
Liz Bente L. Dæhli, mob: 92060483, mail: lilodae@online.no
Programlengde
90 minutter
Maks publikumsantall
30
Arena / rom
klasserom
Er workshop
Ja
Lenker
Arrangører
Arrangert av:
Larvik kommune