Larvik kommune
Postadresse: Postboks 2020, Stubberød, 3255 LARVIK
Besøksadresse: Sliperiet, Hammergt. 15, 3256 Larvik
Kontaktperson:Anne Bente Korssjøen Johnsen, 98253262, anne.bente.korssjoen.johnsen@larvik.kommune.no, Arve Karlsen, 90177882, arve.karlsen@larvik.kommune.no
8. trinn - Natur og miljø -"Et møte med Thor Heyer...
Produksjonsliste
Program

8. trinn - Natur og miljø -"Et møte med Thor Heyerdahl"

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

"På denne kloden lever vi som på en flåte. Alle er vi sammen og vi vil synke eller flyte sammen." - Thor Heyerdahl.

Thor Heyerdahl var larviksgutten og verdensborgeren som viste et brennende engasjemnet for globale miljøutfordringer hele sitt liv.  Han lyttet ikke til skeptikerne og gjennomførte sine mål selv om andre sa det var umulig! Vi er glade for å fortsatt kunne presentere dette opplegget med besøk i hans barndomshjem og møte med noen av dem som gikk i hans fotspor.

Lærerveiledning

Velkommen til en dag i Thor Heyerdahls fotspor!

Besøk i Steingata 7 og foredrag i Sliperiet.

Thor Heyerdahl var en mann som fikk ting til å skje. Han ble en internasjonal helt som som ikke lyttet til skeptikerne og som gjennomførte sine mål selv om andre sa de var umlige. Dette er en holdning utøverne fra fortellerhuset ønsker å videreformidle: At handlingene til en enkelt person, deg eller meg, spiller en stor rolle med tanke på miljø, natur og fremtid. De tar elevene med på en fortellervandring i Thor Heyerdahls fotspor. Steder han tråkket som barn og ble formet som menneske.  Fortellingen om hans dramatiske og eventyrlige liv blir presentert fra et perspektiv der ungdom vil kjenne seg igjen. De vil kunne leve seg inn i det å være et menneske som prøver å gjøre en forskjell. Elevene vil også få møte Øyvin Lauten som var med på Tangaroa ekspedisjonen i 2006 og Rahiti ekspedisjonen i 2015.

Det er fortellerne Georgiana Keable, Charlotte Øster som vil fortelle levende om Thor Heyerdahls liv og virke på vandringen og workshopen. Fortellerne vil også belyses klimautfordringer vi har idag.

Husk klær etter været og gode sko. Husk dessuten matpakke og drikke til lunsjen som nytes ute!

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Larvik kommune
  • Kunstnere/grupper: Øyvin Lauten, Georgiana Keable og Charlotte Øster.
  • Produsent: Gillian Hockly
  • I samarbeid med: Thor Heyerdahlinstituttet
  • Idé/opplegg: Gillian Hockly

Om kunstner / utøver / gruppe

Øyvin Lauten var kaptein på en av flåtene på Rahitiekspedisjonen i 2015, mannskap på Tangaroa ekspedisjonen som seilte i Thor Heyerdahls fotspor i 2006.

Charlotte Øster arbeider som freelance forteller og kursholder. Hun har turnert og turnerer gjennom Den kulturelle skolesekken med ulike forestillinger i flere fylker. Hun har hatt oppdrag for NRK, Litteraturhuset, Riksscenen, Det Andre Teateret, Rikskonsertene, Festspillene i Bergen, Den internasjonale Fortellerfestivalen, Førde internasjonale folkemusikkfestival, Mela festival, skoler, barnehager, bibliotek, næringsliv, m.m.Charlotte er medlem av Fortellerhuset og ensemblet Pøh!

Georgiana Keable har fortalt i tusenvis av skoler og barnehager i England og Norge, ukentlig i en skole i Groruddalen over 3 år.  Hun har undervist i Muntlig Fortelling på Høyskolen i Oslo i 13 år.  Ledet Den Norske Fortellerfestivalen i 5 år der gjestene har inkludert bl.a. Prinsesse Martha Louise, Odd Børresen, Shabana Rehman, Miljøvernministeren, og internasjonale fortellerstjerner.  Hun har også åpnet den første skreddersydde arena for fortelling i Norden.  Georgiana startet "Morsmålsdagen" der fortellere forteller på 11 forskjellige morsmål.  Videre har hun fortalt på festivaler i England, Iran, Danmark, Sverige, India og Finland.  Turnert med Den Kullturelle Skolesekken i mange fylket og har samarbeidet med "Den Magiske Kappen", CD og forestilling med Deichmanske biblioteket.  Ledet fortelling på Festspillene i Bergen.  Utarbeidet flere forestillinger for voksne bl.a. om miljøet og om integrering.  Laget forteller CD'er og fortellinger på internett.  Fortalt på konferanser, fortellerkafeer, sesong på Litteraturhuset osv.  Holdt mange kurs bla.a. for Fredskorpset, Høyskoler, Folkeuniversitetet, Soil Association osv.


Medvirkende

Multimedia og vedlegg

Bilder

Thor Heyerdahl ved havet
Tangaroa logo
Thor Heyerdahls barndomshjem
Foto: Larvik kommune
Kulturarv
Trinn: 8 - 8
Praktisk informasjon
Kontaktperson utøver
Charlotte Øster tlf: 957 26 878Øyvin Lauten tlf: 922 89 453
Georgiana Keable, ,
Øyvin Lauten, , 92289453
Programlengde
1 skoledag, Kl. 9-13.30
Maks publikumsantall
120
Arena / rom
Thor Heyerdahls hus i Steingata 7 og Sliperiet.
Er workshop
Ja
Merknad
Det er viktig at det er en lærer/voksen som kjenner gruppa som er med og som hjelper til med å holde tak i gruppa.Husk klær etter været, matpakke og drikke.
Lenker
Vedlegg
Arrangører
Arrangert av:
Larvik kommune
Produsent:
Gillian Hockly
Medvirkende
  • Charlotte Øster (Utøver)
  • Georgiana Keable (Utøver)
  • Øyvin Lauten (Utøver)